Volledig scherm
Kafee Ons Kee maakt een Oisterwijkse versie van de cover van Abbey Road, het 50 jaar oude album van the Beatles © Parelkwis

Kafee ons Kee wint de tweede editie van de Parelkwis in Oisterwijk

OISTERWIJK - De tweede editie van de Parelkwis is in Oisterwijk gewonnen door Kafee Ons Kee. Een week na de strijd, waaraan ruim 1000 Oisterwijkers deelnamen, viel zaterdagavond de naam van het winnende team in Tiliander. 

Tweede werd Van alles wè. De Oisterwijkse Scouting Pareltjes pakten de derde prijs. Voor de origineelste doe-opdracht tekenden De Dolle Friends met hun eigen teamlied. 

In een mum van tijd werden vorige week bij de kiosk 46 boeken uitgedeeld, vol met vragen en opdrachten. De bijzonderste klus was het maken van een eigentijdse versie van de hoes van Abbey Road, het 50 jaar oude album van the Beatles. Het leidde tot hilarische taferelen en verkeersopstoppingen rondom het zebrapad van De Lind en de Burgemeester Verwielstraat.  

Uitdagend was ook de proeverij in Tiliander, waarvoor Nielse Janse van restaurant SEC de smaken had bereid. 

Kafee Ons Kee omschreef zichzelf bij de inschrijving als ‘een bij elkaar geraapte groep die vorig jaar op een welgetelde zesde plaats is geëindigd’. 

Volledig scherm
Kafee ons Kee viert de overwinning in de Parelkwis © Bert van Esch

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.