Volledig scherm
Op verschillende kruisingen met kapotte verkeerslichten zette de gemeente verkeersregelaars in, zoals hier bij de Ringbaan West. © BeeldWerkt

Kapotte verkeerslichten Tilburg: nieuwe
ledlampen eruit geklapt

TILBURG - Het uitvallen van drie verkeerslichtinstallaties vorige week in Tilburg kwam doordat gloednieuwe ledlampen er alle ‘uitklapten'. De oorzaak is nog onbekend. 

Dat verklaarde wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) maandag op vragen van raadslid Freek Reffeltrath (VVD). Het Brabants Dagblad maakte vorige week melding van de unieke gebeurtenis: op drie kruisingen van de Burgemeester Letschertweg waren de tegelijk verkeerslichten uitgevallen, met grote verkeersproblemen tot gevolg.

De installaties waren juist van een nieuw soort ledlampen voorzien, aldus Jacobs. Toen ze het begaven waren er te weinig oude lampen op voorraad om ze te vervangen. Daarom duurder het langer dan normaal om de lichten weer te laten branden. ,,We onderzoeken nu wat de oorzaak is". aldus Jacobs. Aanvankelijk werd gedacht aan blikseminslag.

Kast kapot gereden

Twee weken geleden moest de kruising van de Ringbaan West met de Hart van Brabantlaan het een week zonder verkeerslichten doen. In dat geval was een automobilist tegen de kast gereden waarin de elektronica van de installatie stond. Ook toen zette de gemeente verkeersregelaars in.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.