Volledig scherm
Eric en Karin Rentmeester, omringd door (vlrn) juryvoorzittter Evelien Nelemans, Dick Groenland (zoon van Karel), ceremoniemeester Rick Schilders en Dré van Hal. © Carien van de Pas

Karel Groenland Cultuurprijs naar Oisterwijks echtpaar Rentmeester

OISTERWIJK - Het echtpaar Eric en Karin Rentmeester, drijvende krachten achter de Stichting Oisterwijk Centraal, heeft vrijdagavond de Karel Groenland Cultuurprijs gekregen. 

Volgens de jury zijn zij als individuen zeer bescheiden, maar hebben zij van verbinden een levenshouding gemaakt. Zo hebben ze oog voor vluchtelingen en brengen ze culturele uitwisselingen tot stand. 

De andere genomineerden waren Het Kwartier van Oisterwijk (uitgever van historische publicaties), Muziekvereniging TaxandriaMoergestelnaar Ad Wolfs (heemkundige) en Joost en Hennie van den Berg (Oisterwijk in Beeld).

Oisterwijk Schrijft Cultuur

Organisatie van de prijs, dit jaar uitgereikt in Den Boogaard in Moergestel, ligt bij de Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur. De jury bestond uit voorzitter Evelien Nelemans, Ellen Brouwers, Irene Lemmens, Niels van de Ven en de winnaar van vorig jaar, Toine van de Klundert.

Karel Groenland was een in Oisterwijk geliefde toneelspeler en tonprater. Hij overleed in 2017. Dat jaar werd de prijs ook in het leven geroepen. De weduwe van Karel Groenland mocht hem als eerste in ontvangst nemen. Zoon Dick overhandigde de prijs vrijdagavond.

Die bestaat uit een wisseltrofee, 250 euro en één maal gratis gebruik van Tiliander of Den Boogaard inclusief techniek.

Volledig scherm
Eric en Karin Rentmeester ontplooien onder de vlag van Mentorhulp en Oisterwijk Centraal tal van sociale initiatieven. © BeeldWerkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.