Gezicht op ‘kerk en huys’ tussen Oosterwijk en Heukelum (in Zuid-Holland). Het wordt vaak voor ‘Kasteel Durendael’ tussen het Brabantse Oisterwijk en Heukelom gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezicht op ‘kerk en huys’ tussen Oosterwijk en Heukelum (in Zuid-Holland). Het wordt vaak voor ‘Kasteel Durendael’ tussen het Brabantse Oisterwijk en Heukelom gehouden. © Dat Narrenschip

‘Kasteel Durendael’ komt in Oisterwijk voort uit de volksmond (en uit Zuid-Holland)

UPDATEOISTERWIJK - Heeft in Oisterwijk ooit een ‘Kasteel Durendael’ gestaan? Nee, weet Carel Brands van Stichting Duurzaamheidsvallei best. ,,Het ging om een jachthuis en zelfs dat is niet helemaal duidelijk. Maar in de volksmond is wel altijd over een kasteel gesproken. Dus doen wij dat ook.”

Brands reageert op de kanttekeningen die historicus Ad van den Oord plaatst bij het initiatief van Duurzaamheidsvallei om ‘Kasteel Durendael’ weer in herinnering te roepen. 

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. Dat concludeerde de bestuursrechter in Breda vrijdag. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg rechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.