Volledig scherm
Opening van de kermis op het Wilhelminaplein in 2017. © Jan Stads / Pix4Profs

Kermis Dongen: nieuwe attracties, milieuvriendelijke ballonnen én vuurwerkshow

De kermis in Dongen komt er weer aan. Vrijdag 12 juli vindt de traditionele opening plaats met de ballonnenwedstrijd.

,,Ballonnen, touwtjes en kaarten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar", zegt woordvoerder Jacky Leander namens de exploitanten. Er staan dit jaar weer de vertrouwde attracties op het gerenoveerde Wilhelminaplein. Daarnaast ook vier nieuwe.

Vuurwerkshow

Dinsdag 16 juli is er 's avonds een knallende afsluiting. Vanwege de droogte kon het vuurwerk vorig jaar niet doorgaan. ,,Maar als alles meezit wordt dat dit jaar goedgemaakt met een grootse vuurwerkshow", aldus Leander.

Als burgemeester Marina Starmans en de wethouders het sein hebben gegeven om de ballonnen op te laten, kan het kermisplezier losbarsten. Vrijdag is de traditionele piekenavond. Vroeger kostte een ritje een piek (een gulden), nu kun je tegen gereduceerde prijzen instappen.

Primeurs

Dit jaar zijn er vier primeurs voor de Dongense kermis. Naast de Reactor en Snow is er de attractie Fire Ball. Deze draait dit jaar voor het eerste mee op kermissen in Nederland, eentje voor de echte thrillseekers. Ook nieuw is de VR Experience (simulator).

Verder zijn er optredens. Clown Desalles vermaakt kermiszaterdag vanaf 19.00 uur het publiek en zondag is de uitreiking van de Piet Leander Trofee. Daarna treedt de Zomerse Caraïben Brass Band met danseressen op. Maandagavond staat de Nederlandstalige zanger Wesley Bronkhorst op het podium. Het voorprogramma begint om 20.00 uur. Aanstormend talent komt dan in actie. Dinsdag 16 juli wordt de kermis afgesloten met een vuurwerkshow.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.