Volledig scherm
De kermis op de Vrijthof. © Erik van Hest / BD

Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen. 

De nieuwe data zijn nu dus vastgesteld op zaterdag 25 tot en met donderdag 30 mei. Dat is een dag langer dan normaal. In overleg met de exploitanten is besloten om de Hemelvaartsdag (donderdag) als extra extra kermisdag toe te voegen. Afgesproken is dat de kermis dan ook tot 23.00 uur open mag blijven.  

Dalende bezoekersaantallen

De nieuwe data en extra dag zijn niet de enige veranderingen voor de kermis. Volgens een woordvoerster merkt de gemeente al een paar jaar achtereen dat het aantal bezoekers van de kermis terugloopt. Het college wil daarom onderzoeken of de kermis in de huidige vorm nog wel voldoende bestaansrecht heeft. Datzelfde geldt ook voor de kermis in Diessen, die volgend jaar overigens wel op de vertrouwde data plaatsvindt (7 tot en met 11 september).

Hoe het dan anders moet, weet het college nog niet. Daarover wil kermiswethouder Ted van de Loo nog in gesprek met exploitanten en de horeca. Ook de inwoners van Hilvarenbeek mogen meedenken. Zij zijn via de website van de gemeente gevraagd een enquête in te vullen over de kermis.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.