Volledig scherm
PREMIUM
De kermis op de Vrijthof. © Erik van Hest / BD

Kermis in Hilvarenbeek slaat een nieuwe koers in, ‘toegankelijk voor alle doelgroepen’

HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek krijgt dit jaar voor het eerst een prikkelarme middag. Het is één van de nieuwe onderdelen in het programma om de kermis op de Vrijthof toegankelijker te maken voor álle doelgroepen. Dus ook voor mensen die niet goed tegen het lawaai en de verlichting kunnen.

Een kermis zonder dreunende basgeluiden of flitsende lichteffecten. Voor de meeste kermisfanaten lijkt dat misschien een saaie bedoening, maar voor mensen met autisme, epilepsie of hoge sensitiviteit is het een verademing. Ook deze mensen willen vaak wel genieten van de attracties en gezelligheid, maar kunnen niet goed tegen de prikkels van het lawaai en licht. 

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.