Volledig scherm
Kamelenrace © Instagram @nikkrosenberg

Kermisfoto van de dag: drukte bij de Kamelenrace

TILBURG - Naast de talloze spectaculaire - en soms torenhoge - attracties die de Tilburgse kermis rijk is, staat de binnenstad natuurlijk ook bomvol met de traditionele spelletjeskramen. 

Al jaren een vaste waarde is de Kamelenrace, waar het elke dag volle bak is. En waar er door de deelnemers op het scherpst van de snede wordt gestreden om zijn of haar kameel als eerste over de finish te krijgen.

Het principe is simpel: tien deelnemers hebben elk een eigen balletje en een bak met gaten voor zich staan. Als je het balletje door de juiste gaten weet te rollen krijgt je kameel een flinke boost vooruit. Het doel is om je kameel eerder bij de finish te krijgen dan de andere deelnemers. 

Het competitieve element aan het spel maakt het zonder twijfel een van de spannendste en daarmee populairste spellen van de kermis. 

 1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).
 2. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
  PREMIUM

  Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

  BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.