Volledig scherm
De kermisattractie de Reactor viel in de prijzen. © Marc Bolsius

Kermisprijzen voor de Reactor, de Bootjesmolen en The Jungle

TILBURG - De Reactor van Niek Moonen is de winnaar van de kermisprijs in de categorie grootvermaak. De Piet Maesprijs, voor een culturele bijdrage aan de kermis, gaat dit jaar naar Jet van Baast, projectleider Tilburgse Kermis. 

De Piet Maesprijs van de stichting KermisCultuur is voor iemand die zich belangeloos inzet voor de kermis. De prijzen zijn donderdagavond uitgereikt. De jury let onder meer op presentatie, het prijs- en prestatieniveau en op de muziek en de kwaliteit van het geluid.

Bezoekers van de kermis konden stemmen op hun favoriete attractie. De gebakkraam van Richard Voets won net als vorig jaar de publieksprijs. 

De winnaars van de prijs voor superexploitant zijn in de categorie nostalgische kermis Reemer met Cake Walk en in de categorie kindervermaak Schaak met Zauber der Phantasie. Verder vielen dan Niek Moonen met de Reactor, VOF de Haan Beekvelt met de Police Academy, Eeringa met de Bootjesmolen, VOF van Griensven met Tappas en VOF Rampen met The Jungle in de prijzen.

Roze waslijn

Ook werden er een prijzen uitgereikt voor de mooist versierde attractie op Roze Maandag. In de categorie consumptie was dat Vishandel John Pistorius & Zn en in de grootvermaak was het de Heroes City XXL van Koevoets. Ook het Stadhuisplein, Piusplein en de roze waslijn aan de Schouwburgring kregen een vermelding.

Volledig scherm
De winnares van de Piet Maes prijs: Jet van Baast, projectleider Tilburgse Kermis. © Gemeente Tilburg

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.