Volledig scherm
Deelnemers aan de eerste editie van de Tilburgse Kermisrun moesten onder andere door de cakewalk © Rudolf Robben

Kermisrun ‘verhuist’ naar eerste zaterdag Tilburgse kermis

TILBURG -  De Kermisrun vindt dit jaar plaats op zaterdagochtend 20 juli. Dat is de eerste zaterdag van de Tilburgse kermis. De funloop krijgt een nieuw parcours, waarbij de lopers niet alleen door een aantal attracties rennen maar tevens door bioscoop Pathé en Zorgcentrum Zwijsen.

Er is ruimte voor 1.200 deelnemers, die kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer. De organisatie belooft een twaalftal attracties te strikken die in de route worden opgenomen worden. 

Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats, waaraan 600 lopers meededen. Dat was op de laatste zondagochtend van de kermis. Achteraf gezien niet handig voor exploitanten, zegt Dariush Cyrroes namens de organisatie. ,,Veel exploitanten gaan zaterdag tot diep in de nacht door, terwijl de attracties ‘s ochtends weer voor ons open moesten zijn. Bovendien zitten ze dan aan het einde van de kermisweek. De eerste zaterdag is fijner.” Dit geeft de exploitanten bovendien de mogelijkheid om op de deelnemers in te spelen met speciale ‘kermisacties’.  

De inschrijving van de Kermisrun is geopend (tilburgsekermisrun.nl). Stichting Semmy is het goede doel. De stichting wil kinderen met hersenstamkanker een langere levensverwachting en uiteindelijk meer overlevingskansen te geven. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.