Volledig scherm
Taverne Paulus in de Gelderstraat in Hilvarenbeek gaat twee dagen dicht in verband met de hitte. © Google Street View

Keuken te heet voor personeel, Taverne Paulus in Hilvarenbeek gaat twee dagen dicht

HILVARENBEEK - Taverne Paulus in Hilvarenbeek houdt woensdag en donderdag de deuren gesloten. De temperatuur in de kleine keuken van de horecazaak loopt namelijk zo hoog op, dat het er voor het personeel bijna niet uit te houden is.

,,Het is gewoon te warm”, zo verklaart eigenaar Freek Huijbregts het opmerkelijke besluit om de zaak twee dagen te sluiten. ,,Het wordt buiten 40 graden maar in de keuken kun je daar nog wel 10 graden bij optellen door alle machines die daar staan te draaien. Dan kun je nog wel de bedrijfskleding aanpassen, maar op een gegeven moment houdt het gewoon op en moet je een keuze maken.”

De zaak gaat dus twee dagen sluiten en het personeel mag dan het zwembad opzoeken voor verkoeling. Vanaf vrijdag wil Huijbregts weer ‘gaan knallen’ met Taverne Paulus. Tot die tijd worden de gasten doorverwezen naar de buren.

De familie Huijbregts is namelijk ook eigenaar van de naastgelegen Herberg St. Petrus. ,,Bij Petrus hebben we een grotere keuken. Daar wordt het niet zo heet. Daar hebben we ook een groter terras en achter het pand ook de mogelijkheid om voor verkoeling voor ons personeel te zorgen”, aldus Freek Huijbregts.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.