Keurig protest van ‘boze’ Tesla-rijders, die toch weer niet worden geholpen

VIDEO en UPDATETILBURG - Het was een keurig protest zaterdagochtend bij de fabriek en het uitlevercentrum van Tesla in Tilburg. Elf verontwaardigde Teslarijders kwamen verhaal halen in oranje vestjes. Ze voelen zich al maanden aan het lijntje gehouden. En even leek het erop dat ze meteen werden geholpen. ,,Maar zeg het alsjeblieft niet verder.”

Alle elf zijn de tevreden bezitters, dat moet nadrukkelijk gezegd, van een Tesla model 3.  Over de auto niets dan lof, maar over de service van de fabrikant is wel behoorlijk wat aan te merken. De elf eigenaars die zaterdagochtend kort de ingang bij de poort van Tesla blokkeerden, hebben hun auto allemaal besteld voor 1 maart. Ze komen uit het hele land: Amsterdam, Dronten, Eslpeet en zelfs een uit België. Precies op 1 maart kondigde Tesla vervolgens aan dat de auto 3200 euro goedkoper werd. 

Drie uur voor prijsverlaging 

,,Ik heb drie uur voordat die mededeling kwam mijn auto besteld", zegt een Tilburger die ook met oranje vestje voor de ingang van de Teslafabriek staat. ,,Ik kon de order nog wel cancelen, maar dan zou Tesla de duizend euro aanbetaling mogen gebruiken voor administratiekosten.”

CEO van Tesla Elon Musk kwam op Twitter zelf met de oplossing. Alle vroege bestellers krijgen de accessoires AutoPilot en Full Self Driving (FSD) gratis of met korting ter compensatie. Niet dus. ,,Bellen, mailen, niets hielp. Er werden wel toezeggingen gedaan, maar vervolgens werd je van adres naar adres gestuurd", weet Benny van Wijngaarden. 

Protestactie buiten werktijden

Hij organiseerde uiteindelijk met Elbert van der Smit deze collectieve protestactie. ,,We hebben een zaterdag uitgekozen, want anders komen mensen misschien in de knoei met hun werk", aldus Van Wijngaarden. Nu het Pinsterweekend is, moesten toch nog verschillende mensen afhaken. ,,Ik denk dat we via het Teslaforum toch een groep hebben van vijftig, zestig Teslarijders.”

De actie lijkt uiteindelijk wel te lonen. Van der Smit gaat het kantoor binnen en komt, met toch wel verbazing op zijn gezicht, naar buiten en zegt dat het wordt geregeld. Alle elf Tesla-eigenaars krijgen de functies op hun auto geplaatst. Als de auto binnen het bereik van wifi komt, hoeft een Teslamedewerker binnen alleen maar ‘een schakelaartje’ om te zetten op de computer. 

,,Dit hadden we niet verwacht", zegt Van Wijngaarden opgewekt. Een Teslamedewerker komt nog wel naar buiten met een verzoek. Of de Tesla-eigenaars het wel stil willen houden voor de rest van de wereld. ,,We moeten hier vandaag auto's uitleveren. We doen dit speciaal voor u.”

Uiteindelijk lukt het om onduidelijke redenen toch niet. Er komt wel een Tesla-medewerker naar buiten met laptop, maar de auto's vertrekken weer zonder de beloofde extra functie. Dinsdag gaat er echt iemand mee aan de slag, zo wordt beloofd. ,,Anders komen we volgende week zaterdag terug met een veel grotere groep", belooft Van Wijngaarden.  

Volledig scherm
Nog even op de foto voor Tesla. © Kim Spanjers

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1151 stemmen