Volledig scherm
De drie wethouders van Hilvarenbeek, vlnr: Overmans, Van de Loo en Van der Put. © BD

Keurige begroting, maar gemeenteraad van Hilvarenbeek wil eindelijk eens resultaten zien

HILVARENBEEK - Ondanks een keurig sluitende begroting voor 2019, die ook voor de drie daaropvolgende jaren prima in orde is, klonk er donderdag toch wat onvrede door in de gemeenteraad van Hilvarenbeek. Want waar blijven toch die eerste zichtbare resultaten van het nieuwe college?

Het college in Hilvarenbeek oogstte lof voor de begroting, maar een meerderheid van de gemeenteraad toonde zich ongeduldig. Want wanneer komt het college eindelijk eens met concrete voorstellen voor de dossiers die de politiek in Hilvarenbeek al jaren kopzorgen geven? De overlast van het landbouwverkeer, de verkeersveiligheid op de Hoge Zij van de Vrijthof, het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden op de bedrijventerreinen en niet in de laatste plaats, het vastgelopen en onsamenhangende woningbouwbeleid.

Geduld

Volledig scherm
Ted van de Loo in het centrum van Boekel Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

,,De raad en ook onze inwoners staan te trappelen om resultaten te zien”, sprak VVD-raadslid Wil Vennix, een half jaar na het aantreden van het nieuwe college. Wethouder Ted van de Loo wees de raad erop dat het uitblijven van resultaten te maken heeft met de wens van de gemeenteraad om inwoners bij de besluitvorming te betrekken.

,,We moeten het vertrouwen van de inwoners koesteren. Inwoners denken nu actief mee in werkgroepen. Dan kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om te zeggen dat de raad besloten heeft om nu al zelf allerlei maatregelen te treffen.” Van de Loo vroeg de raad om geduld. ,,U zegt er gebeurt niks. Ik zeg er gebeurt heel veel. Over een half jaar zal u versteld staan van wat er allemaal in de kookpot zit. Ik hoop dat u ons die tijd gunt.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.