Kevin is de jongste circusdirecteur van Europa en hij staat nu in Tilburg: ‘Dieren horen bij het circus’

VIDEOTILBURG - Kevin van Geet is met zijn 25 jaar de jongste circusdirecteur van Europa. Hij heeft al vijf jaar een eigen circus. Zijn Winter Wonder Circus staat nu op het Laar. Mét dieren, dat wil hij per se. Kamelen, Friese paarden en honden. 

Negen trucks staan er op het Laar, dertig aanhangers, caravans, woonwagens, pakwagens, de grote circustent, een mobiele paardenstal en een open tent voor de negen Siberische kamelen. Kevin van Geet loopt door zijn circusdorp alsof hij dat al jaren doet. En dat is ook zo,  al vijf jaar. Op zijn 20-ste werd hij directeur van zijn eigen circus en met zijn 25 jaar is hij nu nog steeds de jongste circusdirecteur van Europa. Zijn Winter Wonder Circus geeft elf voorstellingen in Tilburg. Het programma is klassiek, een eerbetoon aan het circus dat 250 jaar geleden is ontstaan in Engeland. ,,Oud-legerofficier Philip Astley had een stal met paarden en begon die te dresseren. Hij liet zijn paarden in cirkels lopen. Dat was het begin, daarna kwamen acrobaten en clowns.”

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.