Voor de vijfde keer sinds 2012 wordt de Heuvel opgevrolijkt door banieren van het project Kids Maken de Blits.
Volledig scherm
Voor de vijfde keer sinds 2012 wordt de Heuvel opgevrolijkt door banieren van het project Kids Maken de Blits. © Rotary Club Tilburg Triborch

Kids maken weer de blits op de Heuvel, 67 banieren van basisscholen uit regio onthuld

TILBURG - Voor de vijfde keer sinds 2012 wordt de Heuvel in Tilburg opgesierd door kleurrijke banieren die gemaakt zijn door basisschoolkinderen uit de regio. De 67 vlaggen in het kader van het project Kids Maken de Blits werden vanwege de coronacrisis in kleine kring onthuld.

Kids Maken de Blits is een initiatief van Rotary Club Tilburg Triborch en wordt sinds 2012 iedere twee jaar georganiseerd. Het project is bedoeld voor kinderen in groep 7 van alle basisscholen in uit Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Riel, Goirle, Hilvarenbeek, Diessen, Alphen en Baarle-Nassau. Elke twee jaar wordt er een nieuw thema bepaald. Dit jaar is het thema: ‘Internet met pret... maar wel opgelet’.

Per basisschool werd er één winnende tekening gekozen. Vanwege de coronacrisis werd de banieren in een bescheiden ceremonie onthuld. De drie winnaars Maud Donkers (Kbs de Vonder, Riel), Riana Skeekh (Basisschool Wandelbos, Tilburg) en Pleun vd Bos (Basisschool de Borne, Tilburg) mochten de vlaggen onthullen. Via de website van Kids Maken de Blits kan er nog tot 1 juni gestemd worden voor de publieksprijs.

Winnaars van de tekenwedstrijd Maud Donkers (Kbs de Vonder,  Riel), Riana Skeekh (Basisschool Wandelbos, Tilburg) en Pleun vd Bos (Basisschool de Borne, Tilburg) mochten de 67 banieren onthullen.
Volledig scherm
Winnaars van de tekenwedstrijd Maud Donkers (Kbs de Vonder, Riel), Riana Skeekh (Basisschool Wandelbos, Tilburg) en Pleun vd Bos (Basisschool de Borne, Tilburg) mochten de 67 banieren onthullen. © Rotary Club Tilburg Triborch.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.