Volledig scherm
Knetters © Knetters

Kinderboekenweek: Knetters in 013, schrijvers en dans in de bibliotheek

VIDEOTILBURG -  In aanloop naar de kinderboekenweek is zondag kinderboekenfeest Knetters in 013. Het evenement is in alle zalen van het poppodium. De Griezelbus met Onnoval en Paul van Loon komt dan naar de stad en er is een en knutselactiviteit met Natascha Stenvert. Zij is bekend van het boek ‘André het astronautje'. 

 Muziek is er ook: Liedjesatlas, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. Bovendien is de presentatie van het boek ‘Zelf gemaakt!’  dat speciaal voor Knetters werd geschreven door illustrator Rick de Haas en schrijver Anke Werker. Zij logeerden een week in het TextielMuseum en maakten daar dit boek. 

Zilveren Penseel

Milja Praagman, winnaar van de Zilveren Penseel en Gideon Samson winnaar van kinderboekenprijs Vlag en Wimpel maken met de kinderen een nieuw verhaal, met zelfgeschreven personages en tekeningen. Verder is er een workshop rappen met spoken word-artiest Elten Kiene. Knetters is zondag van 13 tot en met 17 uur. 

Volledig scherm
Boekomslag © Boekomslag

Bibliotheek

De kinderboekenweek is van 2 tot en met 13 oktober.  Het thema is ‘Reis Mee!’. De bibliotheek Midden-Brabant pakt dan uit met meerdere activiteiten. Er zijn workshops en voorstellingen en schrijvers komen op bezoek om voor te lezen. De aftrap is op 2 oktober om 14.30 in de LocHal met de interactieve dansvoorstelling ‘Ter land, ter zee en in de lucht!’. In de Bibliotheek Kaatsheuvel is op datzelfde moment de voorstelling ‘De grote zoekreis van Anemoon, de lieve zeeheks’. 

Een dag later staat de Fiepbus voor de bibliotheek in Udenhout. Die bus is een eerbetoon aan illustrator Fiep Westendorp bekend van Pluk van de Petteflet. Kinderen kunnen daar tekenen en spelletjes doen. Op vrijdag 4 oktober staat de bus bij de Bibliotheek in Reeshof.  Daar begint om 18 uur het Kinderboekenspektakel. Schrijfster Manon Sikkel is er dan ook.

Astronaut André Kuipers schreef dit jaar  voor de Kinderboekenweek het prentenboek ‘André het Astronautje'.  Woensdag 9 oktober leest hij in de LocHal voor uit zijn boek, ook vertelt hij over ruimtereizen. De voorstelling 'Het Astronautje, gebaseerd op het boekje, is zaterdag 12 oktober te zien bij bieb op het Wagnerplein.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.