Volledig scherm
Kingsland in Den Bosch. © Roel van der Aa

Kingsland Festival verlaat Den Bosch en strijkt neer in Tilburg

TILBURG - Het Spoorpark vormt dit jaar voor de eerste keer het decor van Kingsland Festival. Na vier eerdere edities in Den Bosch verhuist het grootste betaalde oranjefeest van Nederland nu naar Tilburg. Dat maken de organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events bekend.

Kingsland Festival vindt plaats tijdens Koningsdag, op maandag 27 april. Behalve in Tilburg zijn er ook edities in het Stadspark in Groningen, in de Amsterdamse RAI en in havenstad Rotterdam.

,,Een stad als Tilburg mag eigenlijk in het rijtje Kingsland-steden niet ontbreken”, vertelt Mitchel Bovenlander, organisator van Kingsland Festival. ,,We keken er al een aantal jaar naar uit om ook in deze echte studentenstad in Brabant een groot Oranje spektakel neer te zetten. Onlangs is het prachtige Spoorpark geopend, een locatie in het hart van de stad. Dit park bood ons de kans om Kingsland eindelijk naar Kruikenstad te brengen.”

‘Geen nachtwerk’

In het Spoorpark kunnen tijdens het feest 15.000 mensen terecht. ,,Het wordt geen nachtwerk, het park gaat zoals altijd om 23.00 uur dicht”, zegt Sophie Peters, manager van het Spoorpark. ,,En ja, het is een feest met harder geluid. Het is een feestdag in heel Nederland en een mooi moment om te laten zien hoe veelzijdig het park is. We gaan het ook nog met de omwonenden bespreken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.