Klaas Trouwborst (40) uit Rijen is een van de meer dan 35 vaste ANWB-piloten op de traumahelikopter.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Trouwborst (40) uit Rijen is een van de meer dan 35 vaste ANWB-piloten op de traumahelikopter. © ralph wolffelaar

Klaas (40) is piloot op een traumahelikopter: ‘Blijf maar daar, dit is netvliesvervuiling’

RIJEN – Klaas Trouwborst (40) uit Rijen is een van de meer dan 35 vaste ANWB-piloten op de traumahelikopter. De oud-Apachepiloot vliegt vanaf vliegbasis Volkel voor het Nijmeegse Radboudumc, maar heeft ook vanaf Rotterdam Airport richting Zeeland en West-Brabant gevlogen.

Trouwborst: “Onze taak is primair specialistische zorg ter plaatse brengen na een incident. Een klein deel van de vluchten nemen we een patiënt mee terug in de helikopter om voor verdere behandeling naar een traumacentrum te brengen. Als een patiënt in een ambulance naar een traumacentrum wordt gebracht en de arts gaat mee, vliegen we er achteraan. Wij zijn dan weer inzetbaar zodra de patiënt is overgedragen aan het personeel ter plaatse.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.