Volledig scherm
Cuddly Kaapstad 2019 Tilburg © Kaapstad

Knuffelbeer Cuddly bij u thuis? Kaapstad Tilburg regelt het

TILBURG - De reusachtige knuffelbeer Cuddly die vanaf vrijdag drie dagen in de binnenstad logeert tijdens kunstenfestival Kaapstad kan door Tilburgers worden opgehaald voor een bezoekje aan hun eigen tuin of huis. De zeven meter hoge beer die is gemaakt door de Poolse kunstenares Iza Rutkowska zwerft over de pleinen in de binnenstad. Bezoekers mogen de beer verplaatsen, maar een uitstapje naar een huis, school, clubhuis of binnentuin kan ook. 

Vanwege de planning is het  nodig om het verzoek uiterlijk woensdag 7 augustus bij Kaapstad aan te melden.

Vervoeren van de beer

Tijdens Kaapstad zijn 25 kunstenaars en collectieven in de stad. Op drie pleinen in de binnenstad zijn optredens en staan veel interactieve installaties die passanten in beweging mogen brengen. Zo staat ‘Prohibido el Paso’ op het Heuvelplein. Dat zijn acht slagbomen die mensen kunnen openen en sluiten. ‘Pitch of Colored Sand’ van de Poolse kunstenaar Adam Kalinowsk is een grote gekleurde zandbak op het Pieter Vreedeplein. Kinderen kunnen daar spelen waardoor de kleuren met elkaar vermengen. Ook zijn er kunstwerken waar mensen hun mening kunnen geven over onderwerpen die ze aan het hart liggen.

Met knuffelbeer Cuddly mogen mensen gaan wandelen door de stad. De kunstenares is bij de beer aanwezig en er zijn vrijwilligers die helpen met dragen. Voor het vervoeren van de beer zijn zes tot zeven mensen nodig.

Verwelkoming

Iemand die Cuddly even bij hem of haar thuis op bezoek wil hebben, kan zich tot en met woensdag melden bij de organisatie van Kaapstad. Het adres waar Cuddly naartoe wordt gedragen moet op loopafstand zijn. 

Om een schema te kunnen maken wil Kaapstad weten op welke dag iemand  Cuddly ontvangt, waar en op welk tijdstip. Ook wil de organisatie weten wie aanwezig zal zijn en hoe de verwelkoming van Cuddly eruit zal zien. 

Levendig

Iza Rutkowska’s knuffelbeer is geïnspireerd door haar filosofie om de stad op een levendige manier te veranderen. Door vreemde, onpraktische objecten in de openbare ruimte te plaatsen, wil de kunstenares mensen uit hun vertrouwde alledaagsheid halen en hun ogen openen voor anderen en de omgeving. 

Aanmelden kan via  info@kaapstadtilburg.nl

Volledig scherm
Kaapstad: The Cuddly van Iza Rutkowska © Collectie Kaapstad

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.