‘Koningin van het levenslied’ Corry Konings krijgt eigen tegel in Tilburgse Walk of Fame

videoTILBURG - Ter ere van haar 50-jarig jubileum als zangeres heeft Corry Konings zondag een tegel voor de Tilburgse Walk of Fame ontvangen. Burgemeester Theo Weterings overhandigde haar de symbolische tegel namens alle inwoners van de stad tijdens het optreden van Konings op het Festival van het Levenslied. 

‘Mooi was die tijd’, ‘Leven en laten leven’ en ‘Huilen is voor jou te laat’. Wie kan ze niet meezingen? Al een halve eeuw zingt Corry Konings haar bekende hits en dat moest natuurlijk gevierd worden tijdens het Festival van het Levenslied. Maar een Koninklijke Onderscheiding had ze al, dus Tilburg moest met een ander mooi eerbetoon komen. Daarom werd besloten om Konings op te nemen in de straat met tegels waar de namen van Tilburgers op staan die van bijzondere betekenis zijn of waren voor de stad. Tilburgers als Guus Meeuwis, Pater Poels en John Feskens gingen haar al voor.

Konings toonde zich dan ook blij verrast met de eer. ,,Dat ik mijn jubileum juist in Tilburg kan vieren, op dit mooie festival is heel bijzonder.” Ze is voorlopig nog niet van plan om te stoppen. ,,Zolang mijn stem het doet blijf ik zingen.”

Volledig scherm
Burgemeester Theo Weterings verrast Corry Konings met een tegel in de Walk of Fame. © Erik van Hest / BD
Volledig scherm
Burgemeester Theo Weterings verrast Corry Konings met een tegel in de Walk of Fame. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.