Tilburg ; Marius de Jong; Voetstuk; advocaat; voormalig; sociaal; voedselbank; kanaal ;
Volledig scherm
Tilburg ; Marius de Jong; Voetstuk; advocaat; voormalig; sociaal; voedselbank; kanaal ; © Beeld Werkt

Koninklijke eer Marius de Jong voor werk Rechtswinkel Tilburg

TILBURG - Marius de Jong (74) uit Tilburg is vrijdag door burgemeester Theo Weterings benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding onder andere vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Rechtswinkel Tilburg.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van de Rechtswinkel Tilburg in theater De Nieuwe Vorst. 

De Jong, van huis uit advocaat, is sinds 1969 vrijwillig actief als bestuurslid bij de Rechtswinkel Tilburg. Hij is één van de oprichters van wat destijds de eerste rechtswinkel van Nederland was. Hij had verschillende functies  binnen de rechtswinkel. In de beginjaren was hij coördinator, later werd hij adviseur en vervolgens bestuurslid. In zijn huidige functie is hij voorzitter van het bestuur. Tot 2010 deed hij dit vrijwilligerswerk naast zijn werk als advocaat bij De Haas en De Jong advocaten en mediators. Ook na zijn pensioen is hij dit vrijwilligerswerk blijven doen.

Voedselbank, KBO en Quiet

Naast het werk voor de rechtswinkel is De Jong op verschillende andere terreinen vrijwillig actief. Zo is hij sinds 2009 secretaris van de stichting Het Goede Doel, die maatschappelijke project ten ondersteunt in Malawi, Afrika. Ook is hij sinds 2014 betrokken bij de Tilburgse voedselbank als hoofd cliëntenadministratie. In het verleden was hij drie jaar lang vrijwillig werkzaam bij de Stichting Quiet 500 en bij de KBO Brabant is hij sinds 2016 betrokken bij de juridische helpdesk, waar hij wekelijks met andere gepensioneerde professionals juridische vragen beantwoordt van senioren. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.