Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet in 2012 onderzoek na de liquidatiepoging bij de flat aan de Kapelmeesterlaan. © Jules Vorselaars

Kopstuk Tilburgs-Turkse drugsbende krijgt in hoger beroep lagere straf: 15 jaar cel

TILBURG - Zelf ontkent hij, maar het gerechtshof in Den Bosch gelooft hem niet. Dus moet Zekeriya K. 15 jaar de cel in voor een poging tot moord in Tilburg, wapenbezit en drugshandel. De straf valt een stuk lager uit dan eis van justitie.

Die wilde dat hij voor 19,5 jaar achter de tralies zou verdwijnen, gelijk aan de straf die K. eerder door de rechtbank werd opgelegd. De 49-jarige K. wordt door justitie gezien als hét kopstuk van een Tilburgs-Turkse drugsbende die zich bezighield met hennephandel, afpersing en handel in synthetische drugs. In deze zaak veroordeelde de rechtbank in totaal zestien mannen. 

  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.