Kruiken kunnen niet op de Elfde van de Elfde wachten: zondagochtend al feest op de Korte Heuvel in Tilburg

TILBURG - Maandag is het pas de Elfde van de Elfde. Maandag ook pas presenteert de nieuwe prins van Kruikenstad zich. Maar er zijn Kruiken die daar niet op kunnen wachten.

Dus trok op de frisse zondagmorgen al een polonaise van  De Schèèl Praaje, jong en oud, over de Korte Heuvel. ‘Zòt zèèn is zo gèk nòg nie’, is immers ook het motto dit jaar. 

Volledig scherm
Polonaise op de Korte Heuvel © Jan van Eijndhoven

Maandag gaat het 56e openbaar carnavalsjaar in Kruikenstad officieel van start. Om 16.11 uur begint het feest in de Stadhuisstraat. Van de Kruikencantus zijn Gerion Goossens (Veul Sjaans) en Steven van Gils (Bennie Bekend) de voorzangers. 

Duo Knotsgek treedt op. En CV de Steunzolen brengt de KruikenKraker van carnaval 2019 ten gehore brengen.  Hoogtepunt van de avond wordt de bekendmaking van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn Gevolg. Daarna gaat het feest verder met Mosterd na de Maaltijd, onder andere bekend van de carnavalskraker Hé Jacqueline.

Volledig scherm
Polonaise op de Korte Heuvel © Jan van Eijndhoven
  1. Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    HILVARENBEEK - In de gloriedagen had het dorpsblad van Diessen Deusone nog zo'n duizend abonnees. De digitale versie, zoals die sinds zeven jaar in de lucht is, is inmiddels zijn bestaansrecht verloren. Vanaf 1 februari gaat de stekker eruit. ,,We hebben sinds een jaar of vijf, zes geen eigen redacteuren meer. Je zag het aantal bezoekers steeds verder teruglopen", zegt hoofdredacteur Gerard van Nunen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.