Prins Knet houdt zijn steek in de hand tijdens de Kruikenviering.
Volledig scherm
Prins Knet houdt zijn steek in de hand tijdens de Kruikenviering. © © Jan van Eijndhoven

Kruiken vieren zonder donderwolk carnaval in de Heuvelse kerk

TILBURG - Kruiken vieren carnaval  in de Heuvelse kerk. Het leek erop dat het daarmee na dit jaar wel eens gedaan zou zijn. Maar die donderwolk hing op carnavalsmaandag niet boven prins Knet en zijn kinderen, die ter verhoging van de feestvreugde 11 oranje en gele kaarsjes aan mochten steken.

Sluiting op korte termijn dreigde voor de St. Jozefkerk op de Heuvel, tot bisschop De Korte drie weken geleden de parochianen te hulp snelde. De komende vijf jaar moet het parochiebestuur zijn kerk openhouden. Daarmee lijken de Kruiken de komende jaren nog onder de pannen van de Jozefkerk te zijn.

Géén mis

De Kruikenviering - géén heilige mis met communie - is traditioneel een mengeling van jolijt en eerbied. Bij dat laatste hoort ook dat prins carnaval zijn steek niet op houdt. Prins Knet hield zich daar maandag ook keurig aan.

Diaken Geert Eijsbouts ging in de Kruikenviering voor.

Kruikenviering in de Heuvelse kerk.
Volledig scherm
Kruikenviering in de Heuvelse kerk. © © Jan van Eijndhoven
Diaken Geert Eijsbouts ziet toe hoe de kinderen van prins Knet 11 kaarsjes aansteken tijdens de Kruikenviering in de Heuvelse kerk.
Volledig scherm
Diaken Geert Eijsbouts ziet toe hoe de kinderen van prins Knet 11 kaarsjes aansteken tijdens de Kruikenviering in de Heuvelse kerk. © © Jan van Eijndhoven
Kruikenviering in de Heuvelse kerk, tegen de achtergrond van de kruisiging van Christus.
Volledig scherm
Kruikenviering in de Heuvelse kerk, tegen de achtergrond van de kruisiging van Christus. © © Jan van Eijndhoven
  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.