Volledig scherm
PREMIUM
De huidige talenten van turn- en gymnastiekvereniging Kunst en Kracht uit Tilburg © Kunst en Kracht

Kunst en Kracht viert eeuwfeest: met 2.500 man tegelijkertijd drie radslagen maken

TILBURG - Wie een eeuw bestaat, heeft wat te vieren. Kunst en Kracht doet dit onder meer met een recordpoging radslag maken. Daarnaast hoopt de vereniging in haar jubileumjaar eindelijk zicht te krijgen op een nieuw onderkomen.

Het Reeshofpark wordt het decor, 18 juni de dag. Dan doet gym- en turnvereniging Kunst en Kracht een recordpoging radslagen maken om een Guinness World Record te vestigen. Piet van Erp, bestuurslid: ,,De inzet is om 2.500 mensen tegelijkertijd drie radslagen te laten maken.” ,,Het is een open inschrijving, iedereen kan meedoen”, vult voorzitter Ida Damen aan. ,,Het is op de tweede dag van de Tilburgse avondvierdaagse.”

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.