Volledig scherm
Het werk Zonder Titel 2 van Jo van den Dungen. © De Wandelgangen

Kunstreünie in Hilvarenbeek: De Wandelgangen brengt kunstenaars van eerdere exposities samen op kunstveiling

HILVARENBEEK - Kunststichting De Wandelgangen in Hilvarenbeek organiseert op 21 oktober een bijzondere kunstveiling. Alle werken die onder de hamer gaan zijn van regionale kunstenaars die ooit een expositie in De Wandelgangen hadden. Zondag is de eerste bezichtiging.

Zo’n 75 werken van kunstenaars uit Hilvarenbeek en omstreken worden aangeboden. Het gaat om schilderijen, zeefdrukken, beelden, etsen en keramische werken. De inzetprijs is voor de kunstenaars. Mocht er meer geboden worden, dan krijgt ook De Wandelgangen een bescheiden percentage.

Impuls

Volledig scherm
Handmaid's Tale van Ton van Meerendonk, olieverf op paneel. © De Wandelgangen

Henney Geraerts van De Wandelgangen: ,,De veiling is een ode aan al die kunstenaars van wie het werk bij ons te zien is geweest vanaf 1995 tot nu. Het leek ons mooi om al die kunstenaars fysiek samen te brengen met de vele liefhebbers die graag kunst kopen. We willen hiermee een impuls geven aan de kunstwereld in Hilvarenbeek."

De stichting benaderde alle kunstenaars van voormalige exposities met de vraag of zij nog actief zijn en of zij interesse hadden om werk beschikbaar te stellen voor de veiling. ,,Het merendeel van de kunstenaars hebben we persoonlijk bezocht. Voor ons was het ook een leuk weerzien. De veiling wordt echt een soort kunstreünie."

Mooie bijkomstigheid van de veiling is de extra aandacht voor de expositieruimte in het gemeentehuis van Hilvarenbeek. Op 7 en 14 oktober zijn alle werken daar van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. De veiling is op 21 oktober om 14.00 uur in cultureel centrum Elckerlyc. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.