Volledig scherm
PREMIUM
Bewogen Deuren, negen deuren van voormalige isoleercellen in een cirkel op het terrein van Jan Wier aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. © Pix4Profs/Jan Stads

Kunstwerk in Tilburg van overbodige deuren isoleercel: nooit meer, maar niet vergeten

TILBURG - Mensen wegstoppen in isoleercellen: GGz Breburg heeft dat als een van de eerste ggz-instellingen in het land volledig uitgebannen. Het kunstwerk Bewogen Deuren, dat op 17 september in Tilburg feestelijk wordt geopend, vormt een blijvende herinnering aan dit fenomeen. 

Op negen stalen deuren van separeerruimtes verwoordden mensen die ze sloten en zij die erachter verbleven hun gevoelens. Nu staan de deuren in cirkelvorm bijeen, op het terrein van ‘Jan Wier’ in het zicht vanaf de Ringbaan-Oost. Bewogen Deuren is in 2014 geïnitieerd door Tom van Mierlo - destijds directeur behandeling bij zorggroep Impact van GGz Breburg - en de cliëntenraad. Drie betrokkenen doen hieronder hun verhaal bij een tekst die hen uit het hart is gegrepen.  

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.