Volledig scherm
Het Lommelse kunstwerk van Margot Homan. © Aafke Homan

Kunstwerk van Tilburgse Margot Homan onthuld in Lommel

LOMMEL/TILBURG - In het Prinses Astridpark in het Vlaamse Lommel is vrijdag een kunstwerk onthuld van de Tilburgse kunstenaar Margot Homan. Het werk bestaat uit een beeld en zes glazen panelen met portretten van voorvechters van mensenrechten, zoals Gandhi, Nelson Mandela en Martin Luther King.

Het kunstwerk van Homan is een eerbetoon aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Ze maakte het in opdracht van de stichting Charlotte van der Seijs

De glazen reliëf portretten en hun sokkels zijn ontwikkeld samen met het glasatelier Stef Hagemeier in Tilburg. De bronzen beelden zijn gegoten in Italië, Fonderia Mariani.

Volledig scherm
Het Lommelse kunstwerk van Margot Homan. © Aafke Homan
Volledig scherm
Het Lommelse kunstwerk van Margot Homan. © Aafke Homan
  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.