La Moer wordt Het Blijvertje: nieuwe kans voor horeca tussen Moergestel en Spoordonk
MOERGESTEL - De Genieterij (2010), Prikkelz (2013), Redemption (2014), ’t Lieve Leven (2016) en nu ook La Moer (2018): allemaal historie.
Het valt uitbaters niet mee om nieuw leven te blazen in de horeca die in 1914 halverwege Moergestel en Spoordonk een aanvang nam. Moergestelnaren spreken nog altijd over De Vier Winden, het boerencafeetje dat wél jarenlang op de kaart werd gehouden door de familie Vugts.
Rinus Vugts heeft in Grad en Yvonne van Dongen, beiden 39, nieuwe huurders gevonden. Het uit Eindhoven afkomstige stel heeft een toepasselijke naam voor zijn brasserie: Het Blijvertje. Knipoog naar de vorige pogingen, inderdaad. ,,Maar het staat ook voor blijven genieten”, legt Grad van Dongen uit.
Zijn vrouw heeft horecaervaring bij Hutten Catering opgedaan. Zelf sluit hij een loopbaan als automonteur af.
Nederland was niet meer het land dat ik lang geleden verlaten had
Van Carry en Luc Retera hebben ze het recept van hun spare ribs gekregen. De twee vijftigers keren terug naar het zuiden van Frankrijk. ,,Ik kreeg het eerste jaar al last van heimwee”, bekent Luc Retera. ,,Nederland was niet meer het land dat ik lang geleden verlaten had. Gejaagd, invidualistisch, druk.”
De twee hebben een paardentrailer tot foodtruck omgebouwd en gaan proberen la douce France warm voor stroopwafels te krijgen. La Moer laten de Retera’s in Moergestel achter. ,,Heel veel mensen hebben ons gezegd het jammer te vinden dat die naam nu verdwijnt.”
Toer de la Moer
Maar als het aan Louis van den Meijdenberg ligt, gaat dat niet gebeuren. ,,Ik ben als geboren en getogen Moergestelnaar stikjaloers dat ik zelf niet op die naam ben gekomen. Het idee is nu om een Toer de la Moer op te richten. Een fietstocht die meteen ook herinnert aan Toer Mee, die dit jaar voor het laatst werd gehouden. Het is nog zoeken naar een organisatie die dat wil gaan dragen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Van de hoofdredacteur: wat is dat stinkende zaakje in de Spoorzone...?
‘Ik heb een nieuwtje.’ -
PREMIUM1
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
PREMIUMHUIS EN HAARD
Erik heeft een heuse American diner in zijn eigen keuken in Berkel-Enschot
BERKEL-ENSCHOT - Het pand waarin Eric van Spreuwel woont, weten de meeste mensen in Berkel-Enschot wel te vinden. Zeker vanwege de palmbomen voor het huis. Maar de mintgroene omheining is misschien wel het meest besproken hek van het dorp. -
PREMIUM
Tilburgse ambtenaren leggen werk een uurtje neer voor meer loon: ‘We houden niets meer over’
TILBURG - ,,Actie! Actie! Actie!” Dat klonk woensdag op het Stadhuisplein in Tilburg. Zo’n 150 vuilnisophalers, handhavers, zwembadmedewerkers en solidaire kantoorambtenaren legden het werk neer voor meer loon. -
PREMIUM
La Moer moet voor zieltogend terras 4155 euro aan Oisterwijk betalen: ‘Valt niet terug te verdienen’
OISTERWIJK - Het Lindeplein mag in Oisterwijk dan geen A-locatie zijn, Brasserie La Moer zit langs de Oirschotseweg in de klasse ‘Afvoerputje’. Zo ziet Luc Retera dat zelf in elk geval. ,,Hier komt hier alleen schoolgaande jeugd langs en een mevrouw van de gemeente Oisterwijk met een aanslag van 4155 euro.”
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
-
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
'De Vier Winden' gaat het in Moergestel nu als Brasserie La Moer proberen
MOERGESTEL - Nieuwe ronde nieuwe kansen voor 'De Vier Winden', zoals het oude boerencafeetje van de familie Vugts tussen Moergestel en Spoordonk lang bekend stond. Luc (55) en Carry (52) Retera openen op Koningsdag er hun Brasserie La Moer.
In samenwerking met indebuurt Tilburg