Volledig scherm
Stephen Breyer, rechter van het Amerikaanse Supreme Court © Nexis Instituut

Laatste Nexus-lezing in Tilburg met Amerikaanse opperrechter

TILBURG - Met een lezing van de Amerikaanse rechter Stephen Breyer, één van de negen leden van het Supreme Court, neemt het Nexus Instituut komende zaterdag afscheid van Tilburg. De cultuurfilosofische denktank onder leiding van Rob Riemen houdt voortaan alle activiteiten in Amsterdam. 

Het Nexus Instituut nam dat besluit nadat de Universiteit van Tilburg in 2015 besloot om de subsidie (jaarlijks een half miljoen) in vijf jaar tijd af te gaan bouwen tot nul. Een gepikeerde Riemen besloot daarop om niet aan zo'n 'sterfhuisconstructie' mee te werken en ging op zoek naar een andere vestigingsplaats. Dat wordt Amsterdam, al houden de zeven medewerkers voorlopig nog even kantoor in Breda. 

Gezaghebbend

Het Nexus-Instituut haalde sinds 1994 tal van gerenommeerde sprekers naar de Tilburgse universiteit, onder wie Georg Steiner, Mario Vargas Llosa, Jeb Bush en Gary Kasparov. Onder de bezielende leiding van Riemen verwierf de denktank zich daarmee een gezaghebbend imago in politieke en wetenschappelijke kringen.  

Opperrechter Stephen Breyer, al meer dan twintig jaar actief voor het Hooggerechtshof in Washington, verzorgt zaterdagmiddag de laatste Nexus-lezing in Tilburg. Het Supreme Court is de hoogste rechtsinstantie van de Verenigde Staten, de rechters worden voor het leven benoemd. In zijn lezing zal de 79-jarige Breyer ingaan op de 'waarde en werking van het recht'. 

De lezing is in de aula van de Tilburgse universiteit en begint om drie uur. Voor meer informatie kan men terecht op de site.

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1212 stemmen