Volledig scherm
De sportaccommodatie aan de Roodloop moet op 1 september open gaan. © Erik van Hest / BD

Laco alsnog exploitant van zwembad Hilvarenbeek na onverwachte draai van VVD

HILVARENBEEK - Na een onverwachte draai van de VVD heeft een nipte meerderheid van de raad in Hilvarenbeek gekozen voor Laco als beheerder van het nieuwe zwembad aan de Roodloop. Ook CDA en Gemeenschapslijst kozen voor de commerciële exploitant. Voor HOI Werkt waren de druiven zuur.

HOI Werkt, dat steeds voor beheer door een stichting had gepleit, reageerde perplex op de koerswijziging van de VVD. Lange tijd leek ook die partij (en daarmee een meerderheid van de raad) voor zelfbeheer te zijn, maar donderdag lag daar plotseling een amendement, ondertekend door CDA, Gemeenschapslijst én VVD. Zij droegen het college op de sleutels van het zwembad aan Laco te geven. HOI Werkt wist van niets.

Volgens VVD-raadslid Wil Vennix was zijn partij tot de conclusie gekomen dat er onder verenigingen en inwoners geen draagvlak is voor zelfbeheer. Ook wees hij op de financiële risico's van beheer door een stichting. Bovendien zou dit model de opening maanden vertragen.

Gon Boers van HOI Werkt reageerde ongemeen fel. Zij noemde het amendement van de drie fracties 'een huzarenstukje van oude politiek', verwijzend naar de nieuwe raadsbrede samenwerking binnen de Hilvarenbeekse raad. Het dossier rond het zwembad maakte overigens geen deel uit van dat akkoord.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.