Volledig scherm
Zo gaat Landgoed 't Lot, in het buitengebied van Moergestel, er niet langer uitzien. Voor statige landhuizen blijkt geen makrt te zijn. © Honders & Alting Makelaars

Landgoed 't Lot gooit na 18 jaar statige landhuizen overboord: geen markt voor in Moergestel

MOERGESTEL - Voor statige landhuizen, ver weg van de bebouwde kom, blijkt het lastig kopers te vinden. Dat is de ervaring van de projectontwikkelaars achter Landgoed 't Lot, in het buitengebied van Moergestel. Ze gooien het, na 18 jaar leuren met vier percelen van een klein miljoen, dan ook over een andere boeg.

De politiek van Oisterwijk wordt gevraagd zijn zegen aan een nieuw beeldkwaliteitsplan te geven. De markt, zo heeft makelaar Kenneth Alting ook geadviseerd, vraagt om een invulling die beter in de omgeving past.

Als voorbeeld verwijst hij naar het landgoed aan de Laag Heukelomseweg, waarvan de kavels wel snel aan de man gebracht konden worden.

,,Minder verstening en meer gebruik van natuurlijke materialen”, vertaalt Helvoirtenaar Damie van Vianen, die samen met Moergestelnaar Huub Mols voor 50 procent eigenaar is. De andere helft staat op naam van Moergestelnaar Jan van der Zanden. 

Het landgoed ligt tussen de Zandstraat en de Oirschotsebaan, in de achtertuin van Streekpark Klein Oisterwijk.

Klassiek landgoed passé

Van de vier percelen is er één al verkocht. De koper heeft volgens Mols ook gevraagd af te mogen wijken van het oude beeldkwaliteitsplan. Dat ging uit van een klassiek landgoed, symmetrisch vormgegeven met een hoofdhuis, nevenhuizen en een rentmeesterswoning.

Mols maakt zich nog altijd niet druk over de lange adem die 't Lot nodig heeft: ,,Financieel is er niks aan de hand. En het moet nog duizend jaar meekunnen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.