Volledig scherm
Mbo-debattoernooi. © Wineke Onstwedder

Leerlingen ROC Tilburg doen mee aan landelijk debat voor mbo’ers

TILBURG  ROC-studenten van de opleidingen Welzijn & Gezondheidszorg, Juridisch en Kunst en Cultuur & Media doen vrijdag mee met het landelijke mbo-studentendebat over Europees migratiebeleid, emancipatie op de arbeidsmarkt en vrouwenrechten. 

 Het landelijke MBO Debattoernooi is de grootste studentencompetitie binnen het mbo en wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Het MBO Debattoernooi is mogelijk door steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Fonds21 en de Adessium Foundation. Gastlocatie is dit jaar het MBO Amersfoort.

Los van eigen mening

200 mbo-studenten uit verschillende leerjaren debatteren tijdens het toernooi los van hun eigen mening. De jongeren hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar horen pas kort van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn. Ook volgt in debatronde drie een improvisatiestelling die pas op de dag zelf bekend wordt gemaakt. Tijdens drie spannende debatrondes wordt bepaald welke twee teams een plek in het finaledebat verdienen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.