Volledig scherm
Lege hennepkwekerij in Tilburg. © Politie

Lege hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg: mogelijk ripdeal

TILBURG - Per toeval heeft de politie woensdagavond een lege hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Adelaarshorst. Dat gebeurde nadat er een melding binnenkwam dat de deur bij de woning open stond. Mogelijk is deze geforceerd. Mede daarom sluit de politie niet uit dat er een ripdeal heeft plaatsgevonden.

Dat meldt de politie donderdagmiddag. ,,Ter plaatse troffen de collega’s inderdaad een opengebroken deur aan. Toen zij het pand betranden troffen zij een ruimte aan waar een werkende hennepkwekerij stond. Er was wel iets bijzonders aan de hand, in de gehele kwekerij werd geen enkele plant aangetroffen.”

,,De avond ervoor, dinsdag 18 juni, is er melding gedaan van een verdachte situatie in dezelfde straat”, aldus de politie. ,,In combinatie met de geforceerde deur en de ontbrekende planten sluiten wij daarom een ripdeal (een beroving waarbij twee criminele partijen betrokken zijn, red.) niet uit.” Meer informatie is welkom bij de politie.

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.