Volledig scherm
Lege hennepkwekerij in Tilburg. © Politie

Lege hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg: mogelijk ripdeal

TILBURG - Per toeval heeft de politie woensdagavond een lege hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Adelaarshorst. Dat gebeurde nadat er een melding binnenkwam dat de deur bij de woning open stond. Mogelijk is deze geforceerd. Mede daarom sluit de politie niet uit dat er een ripdeal heeft plaatsgevonden.

Dat meldt de politie donderdagmiddag. ,,Ter plaatse troffen de collega’s inderdaad een opengebroken deur aan. Toen zij het pand betranden troffen zij een ruimte aan waar een werkende hennepkwekerij stond. Er was wel iets bijzonders aan de hand, in de gehele kwekerij werd geen enkele plant aangetroffen.”

,,De avond ervoor, dinsdag 18 juni, is er melding gedaan van een verdachte situatie in dezelfde straat”, aldus de politie. ,,In combinatie met de geforceerde deur en de ontbrekende planten sluiten wij daarom een ripdeal (een beroving waarbij twee criminele partijen betrokken zijn, red.) niet uit.” Meer informatie is welkom bij de politie.

  1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
    PREMIUM

    Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

    TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.