Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden mogen meepraten over de toekomst van de locatie Hispohal aan de Kennedylaan in Hilvarenbeek. © BD

LEV wil duidelijkheid over herbestemming locatie Hispohal in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Wat is er nu wel en niet mogelijk op de locatie van de Hispohal en hoeveel mag dat gaan kosten? Voordat de gemeente Hilvarenbeek met de buurt in gesprek gaat over de toekomst van de locatie, wil de fractie LEV dat er duidelijkheid wordt geschept over de mogelijkheden en verwachtingen. ,,Dit om teleurstellingen te voorkomen”, zegt LEV-fractievoorzitter Silvia Bloemsma.

Hilvarenbeek heeft de leegstaande sporthal van Laco overgenomen voor een bedrag van bijna 2 miljoen euro. Dat geld moet in ieder geval deels worden terugverdiend met de herontwikkeling van de locatie aan de John F. Kennedylaan. Dat kan met de bouw van woningen, maar ook de komst van een medisch centrum of supermarkt behoort tot de mogelijkheden. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.