Volledig scherm
Lex van Kollenburg uit Oirschot werd – in zijn speciaal gemaakte PSV-kostuum – door de spelersbus van zijn favoriete voetbalclub naar zijn eindgala in Best gebracht. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Lex (17) uit Oirschot gaat in PSV-pak én PSV-bus naar het eindgala

OIRSCHOT - Volgens verwoed PSV-fan Lex van Kollenburg (17) uit Oirschot was er maar één vervoermiddel geschikt om hem naar het eindgala van zijn school te brengen: de PSV-spelersbus.

Lex zit op het Heerbeeck College in Best en deed eindexamen vwo. Of de toekomstig bouwkundestudent geslaagd is, weet hij pas op 12 juni. Maar voor het gala slaagde hij in ieder geval alvast. Samen met vijf vrienden, uiteraard ook PSV-fans, huurde hij de rood-witte touringcar waarin normaliter zijn idolen plaatsnemen. ,,Ergens in januari heb ik de bus geboekt. We hebben de kosten door zessen gedeeld.”

Weddenschap

Maar er was nog iets. Met zijn moeder maakte hij de weddenschap dat hij een rood-wit PSV pak aan zou doen. Moeder geloofde het niet, maar verloor haar inzet: Lex zette door. Er werd PSV-stof gekocht en een naaister gezocht. Dat werd Sjan van de Wal uit Oirschot, vrijwilligster bij ’t Bint en een kennis van zijn moeder. Lex kent niemand die zo’n pak heeft. Wanneer hij het nog meer zal aantrekken? ,,Volgend jaar, wanneer PSV kampioen wordt.”

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.