De kleurrijke oversteekplaats op de Heuvelring, ook wel eens het 'gaybrapad' genoemd, heeft geen juridische status als zebrapad. Volgens CDA-raadslid Ton Gimbrère is dat simpel te verhelpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kleurrijke oversteekplaats op de Heuvelring, ook wel eens het 'gaybrapad' genoemd, heeft geen juridische status als zebrapad. Volgens CDA-raadslid Ton Gimbrère is dat simpel te verhelpen. © Beeld Werkt

Lhbt-oversteekplaats op Heuvelring zorgt voor verwarring; is het nu wel of geen zebrapad?

TILBURG - Sinds 2015 wordt de Heuvelring opgevrolijkt door het regenboogzebrapad, een symbool van de lhbt-gemeenschap. Dat ging lange tijd goed, totdat onlangs de rijbaan werd versmald en de stoplichten werden uitgeschakeld. Want vormen de regenboogkleuren nu ook echt een zebrapad of niet?

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.

In samenwerking met indebuurt Tilburg