Volledig scherm
PREMIUM
Petra Robben en Leon Timmermans meten en onderzoeken de vlag die Coba Pulskens over de lichamen van door de Duitsers gedode piloten zou hebben laten leggen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Ligt de echte vlag van verzetsheldin Coba Pulskens in Tilburg opgeborgen? Zelfs dna-onderzoek komt eraan te pas

TILBURG - Komt na 75 jaar eindelijk de waarheid rond de vlag van Tilburgse bekendste oorlogsheldin Coba Pulskens boven water? Ligt de Nederlandse driekleur waarmee zij volgens de overlevering de lichamen van twee doodgeschoten piloten liet toedekken nog altijd hier in de stad, weggestopt in een doos?

De antwoorden zijn mogelijk nabij. Het Stadsmuseum Tilburg en het plaatselijke Oranje Comité laten de komende maanden een onderzoek doen naar de vlag. Zelfs dna-technieken worden daarbij wellicht ingezet. Zijn de verkleuringen in het doek bloedvlekken? En zo ja, matchen die met de nabestaanden van (een van) de vermoorde piloten?

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.