Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Loon op Zand had in 2018 tekort van 730.000 euro door afboeking De Werft

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand sluit het jaar 2018 af met een financieel tekort van  730.000 euro. Het tekort is te wijten aan een eenmalige afboeking van de gronden van De Werft. De gemeente wilde de afwaardering van de grond (991.000 euro) gespreid afboeken, maar kreeg daar van de accountant vooralsnog geen toestemming. 

Maandagavond hoopt wethouder Kees Grootswagers hier meer duidelijkheid over te krijgen. ,,Als je de boekhoudkundige afboeking van de gronden buiten beschouwing laat, is het resultaat 260.000 euro positief”, aldus de wethouder. Volgens hem laat de terugblik op 2018 laat een aantal incidentele tegenvallers zien zoals Jeugdzorg, hulp in de huishouding, leerlingenvervoer en afvalverwerking. Posten die doorwerken in de komende jaren. Maar ook is het terugdraaien van de bezuinigingen op het verenigingsleven en het openbaar groen zijn duidelijk zichtbaar. 

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.