De winnaars van de laatste 'Loon op Zand beleeft' op 25 oktober 2017.
Volledig scherm
De winnaars van de laatste 'Loon op Zand beleeft' op 25 oktober 2017. © Archief BD

Loonse kandidaten moeten jaar langer wachten op bedankfeest en prijzen

KAATSHEUVEL - Het evenement ‘Loon op Zand beleeft’ wordt dit jaar niet meer gehouden. De gemeente heeft besloten om het grote feest door te schuiven. Als nieuwe datum is 23 mei 2021 bepaald.  

De bedankavond voor inwoners stond gepland op 13 mei, maar mag vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Voor het eerst was ditmaal als locatie gekozen voor de tent van het Pleinfestival op het Anton Pieckplein. Ook volgend jaar zal dat zo zijn, dat werd eerder al met de organisatie afgesproken. 

Op deze feestavond worden de prijzen voor de beste vrijwilliger, sporter, ondernemer en kunst- en cultuur beoefenaars uitgereikt. Iedereen uit de gemeente kan hiervoor kandidaten nomineren. 

Kleine vijftig genomineerden

In de afgelopen periode, tot 1 maart, waren een kleine vijftig mensen genomineerd voor de awards in de diverse categorieën. Die komen nu te vervallen. Eind dit jaar worden de voorbereidingen voor de editie in 2021 hervat. Dan kan er opnieuw genomineerd worden.

Volgend jaar mooi feest van maken

Wethouder Frank van Wel (VVD) vindt het erg jammer dat ‘Loon op Zand beleeft’ voor dit jaar geschrapt is. ,,Het zijn rare tijden, waarin onze gemeenschap nu laat zien wat ze waard is. Eigenlijk zouden al onze inwoners een nominatie verdienen. Volgend jaar gaan we er een mooi feest van maken.”

Wethouder Frank van Wel met Nikki Wilhart, een van de genomineerden bij de vrijwilligers.
Volledig scherm
Wethouder Frank van Wel met Nikki Wilhart, een van de genomineerden bij de vrijwilligers. © Gemeente Loon op Zand

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.