Volledig scherm
'Luchtbuks' Ria van Dijk schiet op de Tilburgse kermis. 2017 © Kermis FM

‘Luchtbuks Ria’ gaat vrijdag toch schieten

UPDATETILBURG - ‘Luchtbuks Ria’ (99) gaat vrijdag toch een foto schieten op de Tilburgse Kermis. Het zag er naar uit dat ze voor het eerst sinds haar zestiende niet naar de kermis kon, want ze kampte met een stevige longontsteking. ,,Ik ben geen mens gelijk", zei ze eerder. Dat betekende dat ze erg ziek was.

Als het Brabants Dagblad haar deze maandag belt neemt ze opgetogen op. ,,Het gaat een stuk beter", zegt ze. ,,Ik kan toch naar de kermis. Vrijdag ga ik.” 

Beetje beurs

Ze moet wel  opletten, want ze is tijdens haar ziekte ook nog gevallen, meldt ze in dezelfde zin. Ze is een beetje beurs, maar ze kan tegen een stootje.  Vorig jaar was ze pal voor de kermis ook gevallen.

Ria van Dijk gaat vrijdag rond 12 uur schieten. Dat doet ze bij schietsalon Reijnders Schimmelpennink. Deze salon staat vlakbij het voormalige café Extase. Het Laar regelt het vervoer. 

Onder de eigenaren van schiettenten op de kermis is concurrentie. Ze willen allemaal dat Ria van Dijk bij hun schiettent langs komt. In het verleden toen ze nog goed ter been was deed ze dat ook en schoot ze bij meerdere exploitanten. 

Schiettent bij Het Laar

De keuze is nu op de salon van Reijnders Schimmelpennink op de Heuvel gevallen omdat deze exploitant alles in het werk wilde stellen om Ria toch te laten schieten.  Hij bood aan haar met een taxi op te halen en wilde zelfs zo ver gaan om met een complete schiettent naar het Laar te gaan. Ria van Dijk woont in zorgcentrum Het Laar.  Op de voorkant van de schietsalon op de Heuvel is ook een foto van Ria verwerkt.

De gemeente Tilburg, organisator van de kermis, roept mensen aan om Ria te komen aanmoedigen. 

Bekijk hier hoe Ria vorig jaar tekeer ging met de luchtbuks.

Volledig scherm
Een foto van de schietende Ria staat op de voorkant van de schietsalon. © Reijnders Schimmelpennink.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.