Volledig scherm
Patrick van Haren en Miranda Klomp sloten net voor de paasdagen hun hun lunchroom in Berkel-Enschot vanwege tegenvallend resultaat. © Rudolf Robben

Lunchroom Berkel-Enschot stopt er na minder dan een jaar alweer mee

BERKEL-ENSCHOT - Lunchroom LOF op winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot sloot net voor de paasdagen definitief de deuren. 

,,Het runnen van een lunchroom is niet voldoende rendabel en de catering en workshops die we ernaast deden slokken veel energie op. Dus we kiezen er voor daarmee door te gaan en de lunchroom te sluiten”, vertelt Miranda Klomp die de zaak medio augustus vorig jaar met haar man opende. 

Rendabel

,,Het was voor ons een soort test om te zien of een lunchroom in Berkel-Enschot op het nieuwe winkelcentrum rendabel zou zijn. We hebben een business model gemaakt waarmee we op basis van de kosten en inkomsten konden besluiten of dat zo was. Op basis van de opbrengsten nu, afgezet tegen de in onze ogen hoge kosten straks, hebben we besloten dat niet te doen.” 

Catering en kookworkshops

Met het openen van de lunchroom begon het stel ook catering en kookworkshops. ,,Dat loopt heel goed en jezelf opsplitsen en beide honderd procent doen, gaat nu eenmaal niet. Dus dat telde ook mee in het besluit.” De tegenvallende inkomsten wijt Klomp niet zozeer aan de locatie. ,,Mijn moeder zei altijd: in Berkel-Enschot doen ze de boodschappen en winkelen doen ze ergens anders. Na een half jaar proberen denk ik dat dat een goede conclusie is.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1599 stemmen