Volledig scherm
Zwembad Stappegoor © ANP

Maatregel na verpest feest Tilburgs zwembad: 'Gezichtsherkenning bij Stappegoor’

TILBURG - De gemeente Tilburg onderzoekt de mogelijkheden van gezichtsherkenning bij zwembad Stappegoor om mogelijke raddraaiers te kunnen weren. Het moet de opvolger worden van de vingerscan die, zo bleek tijdens een Halloweenfeest afgelopen najaar, niet goed werkte.

Ook worden bij dergelijke drukke evenementen voortaan beveiligers ‘op maat’ ingehuurd. Mensen die ervoor zijn opgeleid om relschoppers uit het zwembad te kunnen verwijderen, zei burgemeester Theo Weterings maandagavond tijdens een debat in de gemeenteraad. ,,Je moet een grens stellen, anders kan het van kwaad tot erger gaan zoals we hebben gezien.”

Intimiderende jongeren

Het debat ging over de evaluatie van het zwemfeest dat door zo'n veertig intimiderende jongeren zodanig werd verpest dat het vroegtijdig beëindigd moest worden.

In het rapport staan aanbevelingen die allemaal overgenomen worden, zeiden Weterings en sportwethouder Rolph Dols. Daartoe behoort een nieuw toegangssysteem. De politie was destijds door de organisatoren vooraf niet op de hoogte gesteld van het feest. Met als gevolg dat op de bewuste avond tot vier keer toe gebeld moest worden voordat agenten ter plaatse kwamen. Weterings: ,,Hierover zijn met de politie nu afspraken gemaakt.” 

Eind dit jaar leggen Weterings en Dols de voortgang van de maatregelen aan de raad voor.

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.