Zwembad Stappegoor
Volledig scherm
Zwembad Stappegoor © ANP

Maatregel na verpest feest Tilburgs zwembad: 'Gezichtsherkenning bij Stappegoor’

TILBURG - De gemeente Tilburg onderzoekt de mogelijkheden van gezichtsherkenning bij zwembad Stappegoor om mogelijke raddraaiers te kunnen weren. Het moet de opvolger worden van de vingerscan die, zo bleek tijdens een Halloweenfeest afgelopen najaar, niet goed werkte.

Ook worden bij dergelijke drukke evenementen voortaan beveiligers ‘op maat’ ingehuurd. Mensen die ervoor zijn opgeleid om relschoppers uit het zwembad te kunnen verwijderen, zei burgemeester Theo Weterings maandagavond tijdens een debat in de gemeenteraad. ,,Je moet een grens stellen, anders kan het van kwaad tot erger gaan zoals we hebben gezien.”

Intimiderende jongeren

Het debat ging over de evaluatie van het zwemfeest dat door zo'n veertig intimiderende jongeren zodanig werd verpest dat het vroegtijdig beëindigd moest worden.

In het rapport staan aanbevelingen die allemaal overgenomen worden, zeiden Weterings en sportwethouder Rolph Dols. Daartoe behoort een nieuw toegangssysteem. De politie was destijds door de organisatoren vooraf niet op de hoogte gesteld van het feest. Met als gevolg dat op de bewuste avond tot vier keer toe gebeld moest worden voordat agenten ter plaatse kwamen. Weterings: ,,Hierover zijn met de politie nu afspraken gemaakt.” 

Eind dit jaar leggen Weterings en Dols de voortgang van de maatregelen aan de raad voor.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.