Volledig scherm
De Tilburgse Mac. © Bas Vermeer

Mac aan huis: McDelivery nu ook in Tilburg

Do 20 jun: De McDonald’s in het stadshart van Tilburg is sinds vandaag begonnen met thuisbezorgen. Er wordt samengewerkt met de fietsbezorgers van UberEats. 

Na een proef in vijf grote steden strijkt het McDelivery-concept nu ook in Brabant neer. McDelivery ging een maand geleden in Eindhoven van start, sinds vandaag komen Tilburg en Breda daarbij. Vrijwel het gehele assortiment is te bestellen, behalve het Break-menu en ijshoorns (die kunnen niet goed ingepakt worden).

De Mac werkt met de fietsbezorgers van UberEats. Via een automatisch systeem wordt ervoor gezorgd dat de friet pas wordt ingepakt als de bezorger binnen staat. Dan wordt het eten niet klef. 

Cirkel

,,We beginnen met een cirkel van twee kilometer rond de McDonald's in het centrum”, vertelt Peter van den Dungen, eigenaar van de ‘McCentrum’. ,,Dat gebied kan op sommige dagen kleiner zijn, dat is al naar gelang hoeveel fietsbezorgers er beschikbaar zijn.” Van den Dungen kijkt al een tijdje uit naar de komst van McDelivery. In Groningen, qua studenten vergelijkbaar met Tilburg, is het heel erg succesvol. 

Voorlopig is de Mac in het centrum de enige McDonald's in de omgeving met McDelivery. De Burger King - de nieuwe, grote concurrent van de Mac in de binnenstad - bezorgt sinds een paar maanden ook thuis. Via Deliveroo. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.