Volledig scherm
© ANP

Man (24) mogelijk gegijzeld in Tilburg, drie Oisterwijkers aangehouden

TILBURG - In Tilburg is dinsdagavond mogelijk een 24-jarige man uit het Belgische Turnhout gegijzeld. De politie heeft later op de avond op de Nicolaas Pieckstraat drie mannen uit Oisterwijk kunnen aanhouden.

In de avonduren kreeg de politie een melding dat er een man ontvoerd zou zijn door drie mogelijk gewapende mannen. Na inzet van verschillende politiediensten en een politieheli werd een auto opgespoord waar het slachtoffer met zijn mogelijke gijzelnemers in zou zitten.

Op de Nicolaas Pieckstaat werd de man door de politie uit de handen van zijn belagers gehaald. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet. De drie verdachten werden direct aangehouden.

Het gaat om mannen uit Oisterwijk (21, 22 en 22 jaar oud). De politie doet onderzoek naar het incident.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.