Volledig scherm
© Thinkstock

Man (26) uit Dongen probeert acht kilo nitraten en illegale pijlen het land in te krijgen

DONGEN - Een 26-jarige man uit Dongen is maandagavond betrapt toen hij zo'n acht kilo aan nitraten het land in wilde krijgen. 

Nederlandse agenten surveilleerden in Baarle Hertog in België. Zij zagen de man lopen met een doos vol vuurwerk en pijlen en besloten daarom de man te volgen. De man stapte in zijn auto en reed naar Nederland, waarop zijn auto gecontroleerd werd. 

De man bleek acht kilo aan nitraten en enkele illegale vuurwerkpijlen in zijn auto te hebben liggen. Nitraten zijn altijd illegaal, het gaat om erg zwaar vuurwerk. Het vuurwerk en de auto zijn in beslag genomen. De man is opgepakt en kan een bekeuring verwachten.

  1. ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    ‘Fascisti­sche en gevaarlij­ke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    TILBURG - De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet woensdagavond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.