Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar hetgeen zich in de woning aan de Vonderwei in Riel afspeelde. © Toby de Kort

Man (28) uit Riel verdacht van poging moord op broer

RIEL - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 28-jarige man uit Riel van een poging tot moord op zijn broer. Hij zou zijn 29-jarige broer op 30 augustus in een woning aan de Vonderwei met een mes hebben gestoken.

De 28-jarige man werd meteen na het incident gearresteerd. De raadkamer - drie rechters die beslissen over verzoeken van verdachten of de officier van justitie - bepaalde deze week dat hij dertig dagen langer vast blijft zitten.

Het wijkje in Riel werd die bewuste vrijdag opgeschrikt toen plotseling veel politie in de straat stond. Aan de steekpartij ging een fikse ruzie tussen de broers vooraf. Ze waren op dat moment alleen thuis. Justitie wil niet ingaan op de vraag of al duidelijk is waarover de ruzie ging. 

Beide broers waren gewond, van wie de 28-jarige zo ernstig dat hij met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis moest om te worden geopereerd. De 29-jarige had diverse steekwonden. 

Mes in beslag genomen

Voor de politie was lang onduidelijk wat zich precies in het huis heeft afgespeeld. Het glas in de voordeur was vernield. Zowel buiten als binnen zat bloed aan de muren. Beide broers werden aangehouden voor betrokkenheid. De technische recherche nam bij het onderzoek van de woning een mes in beslag.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda stelt dat de oudste broer geen verdachte is. De familie woont al vele jaren in het huurhuis. Buurtbewoners spreken van een rustig gezin, een vader met vijf kinderen. Een aantal van hen was al uit huis.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.