Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Man (30) slaat ruiten in op drie verdiepingen van flat in Tilburg

TILBURG - Een 30-jarige Tilburger is maandagmorgen aangehouden door de politie. De man zou in het trappenhuis van zijn flat in de Afrikaanderbuurt in Tilburg op drie verdiepingen de ruiten hebben ingeslagen.

Agenten kwamen rond 05.00 uur ter plaatse, nadat een andere buurtbewoner meldde dat de Tilburger verschillende ruiten had laten sneuvelen. Eenmaal bij de flat aangekomen, zagen agenten dat het glas van de deur van de trappenhal was vernield. Toen zij de deur openden, kwam de 30-jarige man naar beneden gelopen.

,,De agenten zagen dat de man verwondingen had opgelopen aan zijn armen en handen. Ook liep de man op blote voeten en had hij verschillende wonden onder zijn voeten. De man reageerde dreigend en riep herhaaldelijk ‘kom dan, kom dan!’", aldus een politiewoordvoerder.

De 30-jarige Tilburger wees de agenten erop dat zij mee naar boven moesten komen, waarna bleek dat ook op de eerste, tweede en derde verdieping het glas van de deur van de trappenhal was gesneuveld.

‘Houd me dan aan!’

,,Nadat de man al zijn vernielingen aan de politie had laten zien, zei hij ‘houd me dan aan’", liet de politiewoordvoerder weten. De 30-jarige Tilburger werd uiteindelijk aangehouden en werd door de agenten meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd de man geholpen aan zijn verwondingen en werd hij onder andere gehecht. Eenmaal gekalmeerd liet de man weten dat hij onder invloed van alcohol was. Waarom de man de ruiten liet sneuvelen, is nog niet duidelijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.