Man (37) schiet met jachtgeweer uit raam, politie lost waarschuwingsschot in Tilburg

UPDATE - VideoTILBURG - Een 37-jarige man uit Tilburg is dinsdagochtend aangehouden nadat hij met een jachtgeweer een schot had gelost vanuit zijn woning in de Matterhornstraat. De politie was op dat moment al aanwezig bij de woning en kon de verwarde man na het lossen van een waarschuwingsschot arresteren.

Kort daarvoor was er bij de politie een melding binnengekomen over een persoon die mogelijk een einde aan zijn leven wilde maken. Eenmaal ter plaatse hoorde de politie geschreeuw in de woning en zagen de man druk rondlopen. Een van de agenten zag dat de man een geweer in zijn handen had. Plotseling werd een ruitje in de voordeur vernield waarna de man dat geweer naar buiten richtte en daarmee schoot.

Het is onduidelijk of hij daarbij op iemand richtte. Volgens een politiewoordvoerder moesten agenten echter wel wegduiken.

De agenten riepen dat de man naar buiten moest komen, wat hij ook deed. Hij rende echter weer naar binnen en toen hij daarop weer naar buiten kwam, zag een agent zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarop kon de politie de man overmeesteren, nog voor het arrestatieteam arriveerde.

Kruisboog

Een woordvoerder laat weten dat de man bekend is bij de politie vanwege zijn onberekenbaar gedrag en het bezit van wapens. De woning van de verdachte is doorzocht en in het huis zijn behalve een kleine hennepkwekerij, inderdaad verschillende wapens en messen gevonden. Het is niet duidelijk wat voor wapens dat zijn, maar volgens omwonenden zou de bewoner naast het gebruikte jachtgeweer ook een kruisboog hebben gehad. 

Buurtbewoners melden dat de man, die alleen woont, al jaren voor problemen zorgt en ook al langere tijd zeer verward gedrag vertoont. Eén van de buren van de man zou een jaar geleden zelfs verhuisd zijn omdat hij zoveel overlast veroorzaakte. De man zou ook al wel eens eerder met zijn jachtgeweer in de tuin van een buurman hebben geschoten. ,,Wij hopen dat hij nu niet meer terugkomt”, laat een buurtbewoner zich ontvallen.

De gemeente Tilburg laat dinsdag weten dat de woning voorlopig op slot gaat naar aanleiding van de vondst van de hennepkwekerij.

Volledig scherm
Een deel van de Matterhornstraat in Tilburg is afgezet. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
Volledig scherm
Munitiepatronen die op straat lagen. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.