Volledig scherm
Het incident gebeurde op de parkeerplaats aan de Jan Heijnsstraat. © Google Streetview

Man (75) dreigt met mes tijdens parkeerruzie in Tilburg: ‘Ik steek je kapot’

TILBURG – Een 75-jarige Tilburger is zondagmiddag door het lint gegaan toen hij aan het wachten was op een vrije parkeerplek bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg. De man bedreigde een 31-jarige automobilist met een mes en zou daarbij geroepen hebben ‘dat hij hem kapot zou steken’. Dat meldt de politie.

Het 31-jarige slachtoffer vertelt hoe het gegaan is. Hij had net boodschappen gedaan met zijn vrouw toen hij weg wilde rijden uit een parkeervak. Omdat zijn vrouw het parkeerkaartje nog moest laten afstempelen, stopte hij en blokkeerde hij daarmee met zijn auto nog de vrijkomende parkeerplaats. Achter hem claxonneerde een andere bestuurder, de 75-jarige Tilburger.

De 75-jarige man maakte drukke armgebaren en stapte uit. Scheldend riep hij dat de 31-jarige bestuurder moest opsodemieteren. Hij had een mes in zijn hand en zei: ,,Ik steek je kapot”. Toen omstanders riepen dat ze de politie gingen bellen, liep de bedreiger terug naar zijn auto. Hij gaf gas en reed het parkeerterrein af. Het slachtoffer moest aan de kant springen om niet geraakt te worden.

Agenten konden de verdachte niet veel later aanhouden op de Nassaustraat. Hij gaf toe dat hij een mes in zijn handen had gehad, maar niet dat hij daarmee had gedreigd. Hij was naar eigen zeggen boos geworden omdat de 31-jarige bestuurder de parkeerplaats niet vrijmaakte en zijn middelvinger naar hem had opgestoken.

Het mes met een lemmet van 9,5 centimeter is in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.